Guest House

Εύχαρις Filoxenon

Στον Φενεό της ιστορίας και των μύθων, της Κεφαλληνιακής ελάτης και της μαύρης πεύκης, του ποταμού Όλβιου και της λίμνης Δόξας δημιουργήσαμε το Ευχαρις Filoxenon , μια ήρεμη ασφαλή αγκαλιά ενταγμένη στην αρμονία του φυσικού τοπίου.

Επιθυμώντας να μην αναφερθούμε σε κοινότυπες περιγραφές και πιστεύοντας ότι αυτό που προσφέρουμε είναι απλά αισθητική και συναίσθημα αποτυπωμένα σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας, επαφιόμαστε στην αυθόρμητη και όχι προϊδεασμένη εκτίμηση των επισκεπτών μας. Απλά θα σας παραπέμψουμε σε αναφορά του Θεόφιλου Μπασγιουράκη που έκανε για εμάς στο περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα» τον Ιανουάριο του 2012:


« Την μικρή μονάδα δημιούργησαν τον Δεκέμβρη του 2010 η Εύχαρις και ο Βασίλης μετά από προσπάθειες 4 ετών. Γεννημένοι στην Αθήνα και οι δύο πρωτογνώρισαν το 2001 τον Φενεό. Τα κάλλη του τόπου τους μάγεψαν στην στιγμή. Στις επισκέψεις που ακολούθησαν , ο Φενεός από απλός προορισμός έγινε τόπος και τρόπος ζωής. Για το ζευγάρι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Βρήκαν μια αμφιθεατρική πλαγιά στις παρυφές του παραδοσιακού οικισμού του Φενεού. Η θέα στις βουνοκορφές της Ζήρειας, του Σαϊτά, της Ντουρντουβάνας και του Χελμού ήταν μοναδική. Εξίσου εκπληκτική είναι η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος και η συνύπαρξή του με το γειτονικό δάσος δρυός. Τρείς ξύλινες μαιζονέτες και τρεις πέτρινες σουίτες έχουν κτιστεί σε διαφορετικά επίπεδα με μεγάλα μπαλκόνια στον ανεμπόδιστο ορίζοντα. Οι σουίτες είναι χτισμένες από ντόπια πέτρα, ενώ οι ξύλινες κατασκευές είναι χειροποίητες. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά αυθεντικά: παλιά τουβλάκια και κεραμίδια, κορμοί ξύλου και πέτρα, παλιά πλακάκια και μαρμάρινοι πάγκοι στα έπιπλα μπάνιου. Στο πρώτο επίπεδο είναι το καθιστικό με το τζάκι, τραπεζαρία και μικρή κουζίνα. Στο υπερυψωμένο επίπεδο είναι η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Οι ξύλινες μαιζονέτες είναι κατασκευασμένες με ξυλεία Ελληνική και Σκανδιναυϊκή. Κι εδώ υπάρχει καθιστικό με τζάκι, κουζίνα, σοφίτα με υπνοδωμάτιο και εξαιρετική θέα από το μεγάλο τριγωνικό παράθυρο. Παντού έχουν χρησιμοποιηθεί οικολογικές μονώσεις και βερνίκια, διπλά τζάμια και ξύλινα κουφώματα. Όσο απλή είναι η περιγραφή του συγκροτήματος τόσο δύσκολη είναι η αποτύπωση της αίσθησης από τα χρυσαφένια χρώματα της ανατολής στον Χελμό και την Ντουρντουβάνα και από το βαθυκόκκινο της δύσης στην κορφή της Ζήρειας. Οι νύχτες με τον έναστρο ουρανό είναι μαγικές ιδιαίτερα αν είναι χιονόλευκες οι γύρω κορφές λαμποκοπά ολόκληρο το οροπέδιο. Ταξίδεψαν πολύ οι οικοδεσπότες, σε πολλούς τόπους. Γνώρισαν καταλύματα, φιλοξενία και ανθρώπους. Μετά από τόσες εμπειρίες αποτύπωσαν στο «Εύχαρις Filoxenon» την δική τους φιλοσοφία: Ο επισκέπτης μας είναι πρώτα φίλος και έτσι φροντίζουμε να παραμείνει »

Πατροπαράδοτη φιλοξενία


Εύχαρις είναι το όνομα της οικοδέσποινας ενώ το “filoxenon” συμπυκνώνει την φιλοσοφία του συγκροτήματος για πατροπαράδοτη φιλοξενία στον επισκέπτη.

Τα οικοτουριστικά καταλύματά μας είναι χτισμένα αμφιθεατρικά σε καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στις παρυφές του χωριού Φενεός, σε απόσταση αναπνοής από την περίφημη Αλπικής ομορφιάς λίμνη δόξα και δεσπόζουν στο οροπέδιο του Φενεού - Κορινθιακή Ελβετία όπως αποκαλούν την περιοχή οι επισκέπτες.


Σας προσφέρουν πανοραμική μαγευτική θέα στον Φενεάτικο κάμπο με τις παραδοσιακές καλλιέργειες με φόντο τις βουνοκορφές της μυθικής Ζήρειας(Κυλλήνης), της Ντουρντουβάνας, του Σαϊτά, και του Χελμού και άνετη σπιτική διαμονή με αυτονομία και τζάκι.