Εκδηλώσεις

Στην περιοχή του Φενεού με την μακρά παράδοση και ιστορία, την πλούσια ορεινή φύση, τη παραδοσιακή κτηνοτροφία και τις ειδικές καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων γίνονται πολλές παραδοσιακές, αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Ορεινός Μαραθώνιος της Ζήρειας (Ziria Race to the sky, www.zccr.gr) 30 χλμ και 10χλμ που πραγματοποιείται συνήθως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και διοργανώνεται από την Ασημίνα Συλαίου.
Το Τρίαθλο στην λίμνη Δόξα που διοργανώνει η Transition Sports κάθε χρόνο στις αρχές του Ιουλίου με την πανσέληνο.
Το καθιερωμένο πλέον FeneFest. Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στην λίμνη Δόξα συνδιασμένο με θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά, αθλητικά και γαστρονομικά δρώμενα. Γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου.
Το Ziria Music Festival . Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ με Rock και άλλες μπάντες. Γίνεται κάθε χρόνο στο αθλητικό-χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας στο τέλος του Αυγούστου.
Η παραδοσιακή «γιορτή της φασολάδας» η οποία διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο του Στενού στην πλατεία του χωριού με πεντανόστιμη φασολάδα και παραδοσιακό γλέντι στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Η «γιορτή του γάλακτος» στις αρχές Ιουνίου που διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών Φενεού και αναφέρεται στις κτηνοτροφικές δραστηριότητες και στην παραδοσιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Συνοδεύεται με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.
Οι «γουρουνοκαβγάδες». Παραδοσιακή γιορτή η οποία γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία της Γκούρας με άφθονο κρασί, σπιτική φασολάδα και χοιρινά μεζεδάκια που συνοδεύονται με μουσική και χορούς γύρω από μεγάλες φωτιές.
Η «φθινοπωρινή γιορτή των καρπών της γης» γίνεται στο Πανόραμα στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη με περιφορά της εικόνας με άλογα και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.
Η ανοιξιάτικη γιορτή του Αγίου Γεωργίου με την εορταστική δοξολογία και το πλήθος των επισκεπτών στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου στην λίμνη Δόξα με το κέρασμα γλυκού τριαντάφυλλου από τις τριανταφυλλιές της Μονής.
Τοπικές παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια καθώς και μουσικές εκδηλώσεις με live Ελληνικά, παραδοσιακά και ξένα μουσικά ακούσματα γίνονται σε όλα τα χωριά του Φενεού σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.
7 Φεβρουαρίου 2018

Ορεινός Μαραθώνιος της Ζήρειας Ziria Race to the sky 10 Ιουνίου, 2018

Ονομασία Αγώνα: Skyrace Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή, 10 Ιουνίου, 2018 – 09:00 Θετική Υψομετρική Αγώνα: 2620μ Μήκος Αγώνα: 30χλμ+ Σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στον αγώνα Sky (30+χλμ) […]