Μανταροδιαδρομές Εύχαρις / 4- 6 Νοεμβρίου 2016


ΜΑΝΙΤΑΡΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ 

04-05-06 Νοεμβρίου 2016 ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ και ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΕΥΣΕΙΣ στο «ΕΥΧΑΡΙΣ Filoxenon», Φενεός – Λίμνη Δόξα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας προσφέρουμε την ευκαιρία για μια ευχάριστη φθινοπωρινή απόδραση στο «Εύχαρις Filoxenon» συνδιασμένη με την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την περιήγηση στην Ορεινή Κορινθία - Αχαία και τις ιδιαίτερες γεύσεις των φθινοπωρινών άγριων μανιταριών του τόπου μας.


ΚΟΣΤΟΣ συμμετοχής: € 260,- τα 2 άτομα σε δίκλινο πέτρινο studio.

€ 300,- τα 3 άτομα (οικογένεια με ένα παιδί) σε τρίκλινο πέτρινο studio.

€ 340,- τα 4 άτομα (οικογένεια με 2 παιδιά) σε τετράκλινη ξύλινη μεζονέτα.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δύο διανυκτερεύσεις στο «Εύχαρις Filoxenon» με πλούσιο σπιτικό πρωινό με ντόπια προϊόντα και απεριόριστη κατανάλωση ποικιλίας ροφημάτων καθ όλο το 24ωρο.

Παρασκευή 04/11/16

Γύρω στις 09.00 το βράδυ, μετά την άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτιά σας, θα απολαύσουμε όλοι μαζί το προαιρετικό δείπνο μας σε κοντινή παραδοσιακή ταβέρνα με παρέα τον έμπειρο μανιταροερευνητή-μανιταροσυλλέκτη Γιώργο Κατίνα .


Σάββατο 05/11/16

Μετά το πρωινό γεύμα, γύρω στις 11.00 εξορμούμε με τα τζίπ σας ή/και τα τζίπ μας για αναζήτηση και συλλογή μανιταριών στα βελανιδοδάση και ελατοδάση του Χελμού.

Με την συντροφιά και την καθοδήγηση του Γιώργου και γεμίζοντας τα καλαθάκια μας θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα βρώσιμα και νοστιμότερα καθώς και τα τοξικά κι επικίνδυνα, τις βασικές κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους.

Με το τέλος της εξόρμησης και γύρω στις 03.00 μμ θα συγκεντρωθούμε σε παρείστικο γεύμα σε γραφικό ταβερνάκι σε χωριό της Ορεινής Αχαίας με παραδοσιακά πιάτα στα οποία θα πρωταγωνιστούν τα μανιτάρια που θα έχουμε συλλέξει κι άλλα...

Το γεύμα μας θα συνοδευτεί με ντόπιο κρασί ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Στην διάρκεια του γεύματος ο Γιώργος θα μας ενημερώνει για τον Μαγικό Κόσμο των Άγριων Μανιταριών. Για τις βασικές κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά τους, τις ιδιότητές τους, την διατροφική του αξία, τις τεχνικές επεξεργασίας και συντήρησης και τους τρόπους χρήσης τους στην κουζίνα μας σε πεντανόστιμες και υψηλής διατροφικής αξίας συνταγές.

Το γεύμα μας θα κλείσει με κέρασμα σπιτικό γλυκό κουταλιού μανιτάρι και λικέρ μανιτάρι.

Κυριακή 06/11/16

Μετά το πρωινό μας γεύμα, γύρω στις 12.00 πμ αναχωρούμε με τα αυτοκίνητά μας για «μανιταροβόλτες» στα δασικά μονοπάτια γύρω από την λίμνη

Δόξα στους πρόποδες της Ντουρντουβάνας και του Χελμού.

Η αναζήτηση και η συλλογή μανιταριών συνεχίζεται παράλληλα με περαιτέρω ενημέρωση γι αυτά τα θαυμαστά δώρα της φύσης.

Συγκεντρωνόμαστε γύρω στις 3.00 μμ σε δασικό ξέφωτο δίπλα στην λίμνη για να απολαύσουμε το παρείστικο πικ-νικ και barbeque πάντα με το άρωμα των άγριων μανιταριών και με ντόπιο κρασάκι ή τσίπουρο.

Σε περίπτωση βροχής το υπαίθριο γεύμα θα αντικατασταθεί με γεύμα σε ταβερνάκι της περιοχής.

Τέλος επιστρέφουμε στον ξενώνα μας στον Φενεό για ετοιμασία προς αναχώρηση.

· Εξαιρoύνται: Το κόστος του προαιρετικού δείπνου την Παρασκευή το οποίο θα είναι ανάλογο με την παραγγελία κατανάλωσης. 

Το κρασάκι που θα συνοδεύσετε το δείπνο σας είναι κέρασμα wellcome του Εύχαρις Filoxenon.

· Το κόστος του γεύματος στην διάρκεια της μανιταροεκδρομής μας το Σάββατο είναι ανάλογο με την παραγγελία κατανάλωσης, εκτός των πιάτων με τα μανιτάρια που θα έχουμε μαζέψει και του κεράσματος γλυκού κουταλιού και λικέρ μανιτάρι.

· Το κόστος του πικ-νικ & barbeque την Κυριακή το μεσημέρι είναι € 12,50,- ανά άτομο για τους ενήλικες και € 8,- για παιδιά άνω των 5 ετών. Παιδιά κάτω των 5 ετών δίχως χρέωση.

* Στην περίπτωση που αντί για πικ-νικ καταλήξουμε σε ταβέρνα της περιοχής το γεύμα είναι προαιρετικό και ανάλογο του κόστους κατανάλωσης.

* το πρόγραμμα ως προς τις ώρες ενδέχεται να αλλάξει σύμφωνα με την επιθυμία της παρέας και τις καιρικές συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ στο e-mail: info@efharisfiloxenon.gr ή στα τηλ.: 6944 768115 , 6944 898964, 27477 70300

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις
Γράψτε ένα σχόλιο
Όνομα
E-Mail
Σχόλια